Saturday, 21 April 2018

Cara Atasi Susu Badan Menitik Sampai Basah Baju

pengedar shaklee bandar sri damansara

Susu badan menitik biasa sebenarnya bagi ibu yang menyusu badan. Susu badan menitik disebabkan oleh susu badan yang banyak dan tak dikosongkan sepenuhnya dengan menyusukan bayi atau mengepump. 

Bila susu badan menitik berlaku memang boleh buat bra dan juga baju basah terutamanya waktu tidur malam. Bangun-bangun je lencun baju dan cadar dengan bau yang kurang menyenangkan. hahaha

Wednesday, 18 April 2018

Perlukah Supplement Untuk Banyakkan Susu Badan?


Supplement atau vitamin untuk banyakkan susu badan ibu memang sangat banyak sekarang. Ada juga yang buat cookies milkbooster untuk nampakkan kelainan dan lebih enjoy dalam usaha untuk banyakkan susu badan.

Supplement salah satu cara untuk banyakkan susu badan ibu selain dari mengamalkan teknik power pumping, makan makanan untuk banyakkan susu badan, amalkan doa dan zikir untuk banyakkan susu badan, dan sebagainya. 

Ini kerana apabila badan kita cukup nutrisi yang diperlukan oleh badan, sel badan akan berfungsi dengan baik dan akan menggalakkan pengeluaran susu badan dengan lebih baik. 

Tuesday, 17 April 2018

Cara Banyakkan Susu Ibu Dengan Teknik Power Pumping


Banyak cara sebenarnya yang boleh dilakukan untuk tambah pengeluaran susu ibu termasuklah dengan teknik power pumping.

Jadi ibu-ibu yang mengalami masalah susu merudum tak perlu panik, boleh cuba mana-mana cara yang boleh membantu untuk meningkatkan kembali pengeluaran susu badan, dan berhenti daripada berfikir yang susu you tak cukup, baby tak cukup susu, you tak boleh menyusu baby lagi. Sentiasa berfikir positif dan jangan stress okay mommies.

Apa Itu Power Pumping?

Friday, 13 April 2018

Cara Atasi Kebas Kaki dan Tangan Dengan Berkesan

pengedar shaklee bandar sri damansara

Sekarang ramai sangat yang mencari produk untuk kurangkan masalah kebas kaki dan tangan. Tak kurang juga yang mencari tips dan cara untuk atasi masalah kebas kaki dan tangan dengan berkesan.

Sekiranya kebas kaki dan tangan kerap berlaku ia boleh mengganggu aktivit harian kita. 

Sekiranya kebas-kebas berlaku di tangan akan jadi susah untuk kita menyentuh atau mengambil sesuatu benda. 

Tuesday, 10 April 2018

14 Tanda-tanda Anda Mengalami Kencing Kotor


Kencing kotor dirujuk kepada mereka yang sakit semasa membuang air kecil, rasa tidak selesa pada bawah abdomen, dan juga kencing tidak lawas.

Kebanyakan mereka yang mengalami kencing kotor ni adalah disebabkan terkena jangkitan kuman E. coli yang terdapat di bahagian kulit dubur, di lubang dubur dan juga di vagina yang merebak ke saluran kencing hingga naik ke buah pinggang.

Monday, 9 April 2018

9 Tips Mengelakkan Kencing Kotor Di Kalangan Wanita


Kencing kotor atau lebih dikenali sebagai jangkitan kuman pada tempat buang air kecil wanita. 

Biasanya pesakit akan mengadu sakit ketika hendak buang air kecil atau sakit di bahagian bawah abdomen.

Ini kerana jangkitan kuman yang berlaku di tempat buang air kecil menyebabkan keradangan di bahagian tersebut.

Cik Am nak share tips untuk mengelakkan kencing kotor di kalangan wanita yang Cik Am jumpa di facebook Dr. Zubaidi. 

9 Tips Mengelakkan Kencing Kotor Di Kalangan Wanita

Tuesday, 3 April 2018

Projek Buat Duit Hanya Dari Rumah


Sekarang dah bulan April, bulan depan dah puasa dan dah nak raya. Semua dah tahu kan bulan puasa dan raya memang banyak sangat nak guna duit.

Bulan ni bulan yang sangat penting untuk kita cari dan tambah pendapatan sebanyak yang mungkin.

Tapi macam mana nak dapat duit lebih? Nak jual apa? Nak jual kat mana? Berapa banyak modal? 

Tuesday, 20 March 2018

7 Petua Hilangkan Parut Jerawat Hitam Di Muka

7 Petua Hilangkan Parut Jerawat Hitam Di Muka

Jerawat dah takde dah, tapi parut jerawat subhanallah lama gila ambil masa nak betul-betul hilang. Selagi tak hilang parut jerawat ni, selagi tu lah parut yang warna hitam ni akan menghiasi muka. Stress kan. Sudahnya kenalah juga cover dengan foundation tebal-tebal sebab nak tutup cela dimuka. 

Tapi tu kalau dibiarkan parut tu hilang dengan sendiri. Kalau nak cepat hilangkan parut jerawat hitam kat muka, boleh cuba amalkan petua ni hanya dengan menggunakan bahan-bahan yang senang nak cari dan memang ada kat rumah biasanya.

Monday, 19 March 2018


YOUTH STARTER SET IS NOW AVAILABLE FOR PURCHASE! PROMOTION STILL ON!


Youth Starter Set ni sangat sesuai untuk you yang nak try Youth tapi dengan budget yang lebih rendah.

Starter Set ni dah 2 kali sold out dlm masa seminggu tau. Ni baru je restock balik mesti akan sold out lagi.. So cepat beli sementara stock masih ada ya.. 

Wednesday, 14 March 2018

5 Cara Kenali Produk Timbang Kilo Sebelum Muka Barai

pengedar shaklee bandar sri damansara

Sekarang ni kita boleh nampak ramai gila founders produk kecantikan kan. Ramai founders maksudnya banyaklah skincare yang memenuhi pasaran Malaysia sekarang ni. 

Tak kurang juga makin lama makin banyak berita di tv dan surat khabar yang memaparkan kesan penggunaan skincare yang mengandungi bahan kimia berbahaya yang menyebabkan kerosakan muka yang teruk kepada pengguna.

Tuesday, 13 March 2018

Youth By Shaklee - Skincare Dijamin Berkesan 100%

pengedar shaklee bandar sri damansara

"Janji kami adalah penjagaan kulit Youth bukan hanya meningkatkan kesihatan kulit anda secara dramatik, malah ianya 100% dijamin mampu mengubah usia kulit anda menjadi lebih muda" - Shaklee

Cik Am pon rasa speechless dan bangga gilaa sebab first time rasanya ada skincare yang company memang bagi jaminan 100% ianya berkesan dan mampu membuatkan kulit muda 10 tahun dari usia yang sebenar. Shaklee pulak tu. Bukannya brand yang dah memang gah dalam dunia penjagaan kulit. 

Monday, 12 March 2018

Harga Set Youth Shaklee

pengedar shaklee bandar sri damansara

Untuk bulan March ni iaitu bulan pertama Shaklee launch Youth, hanya belian set sahaja yang available. So you boleh pilih sama ada nak buat belian Starter Set atau Intensive and Treatment Set. 

Starter Set 

Pengedar shaklee bandar sri damansara

Dalam starter set ni ada
  • Luminous Oil Gel Cleanser
  • Perfecting Skin Toner 
  • Age Defense Moisturizer - SPF 50
  • Advance Renewal Night Cream (light)

Testimoni Skincare Youth Shaklee Malaysia


Sejak Youth dilancarkan pada bulan ni, Ya Allah ramai sangat yang grab Youth ni. Paling penting ramai sangat yang bagi feedback yang best gilaa dengan Youth ni. 

Yes bulan March 2018 Shaklee launch Youth, dan bulan yang sama juga kami dapat feedback dari customers yang menggunakan Youth ni. 

Shaklee memang bagi jaminan yang Youth 100% berkesan tau. Seawal 7 hari dah boleh nampak perubahan kulit. Sebab tu lah kami dapat banyak feedback yang best dalam masa yang singkat

Rata-rata customers yang dah mencuba Youth Skincare ni dapat feedback best seperti : 

Friday, 9 March 2018

Fungsi Setiap Produk Skincare Youth Shaklee

Pengedar shaklee bandar sri damansara

Sebelum ini Cik Am dah share apa benda Youth ni kan. Siapa yang belum cuba memang rasa macam memanggil-manggil je nak try Youth ni. 

Boleh klik DISINI untuk mengetahui apakah Youth dan apa kelebihan Youth berbanding skincare lain yang ada di pasaran. 

Jadi harini Cik Am nak share pulak apa fungsi setiap produk yang ada dalam Youth ni.

Thursday, 8 March 2018

16 Keistimewaan Youth Shaklee - Skincare Terbaru Shaklee


Selepas Shaklee umumkan yang skincare sebelum ini iaitu Nutriwhite dan juga Enfuselle dihentikan pengeluarannya, agak lama juga gap dengan skincare yang baru nak keluar. 

Akhirnya bulan ni March 2018 Shaklee lancarkan skincare terbaru iaitu Youth Complex. 

Berita baiknya ialah skincare Youth 3 kali ganda lebih hebat dari Nutriwhite dan Enfuselle tau.

Shaklee ambil masa selama 8 tahun untuk buat kajian sebelum keluarkan Youth ni tau. Dihasilkan pula oleh pakar kecantikan dan saintis terkemuka di dunia. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...