Monday, 19 February 2018

Punca Dan Cara Atasi Puting Pedih Semasa Menyusu

pengedar shaklee bandar sri damansara

Menyusukan bayi adalah salah satu moment indah dalam kamus kehidupan seorang ibu. Terutamanya bagi mereka yang pertama kali menyusukan bayi, pada awal proses menyusui ada sedikit rasa sakit dan pedih mungkin kerana belum biasa lagi dengan situasi yang baru. Itu adalah normal. Tapi, jika mommy mengalami puting yang sakit dan pedih sepanjang menyusukan, itu adalah tidak normal dan mungkin ada beberapa punca yang menyebabkan keadaan sedemian. Ini kerana menyusukan bayi sepatutnya menyeronokkan bagi ibu dan bayi.

Thursday, 1 February 2018

Cara Tambah Pendapat Sampingan Untuk SuriRumah


Ramai tak surirumah sepenuh masa yang sedang mencari peluang perniagaan yang boleh dilakukan dirumah?

Sambil-sambil jaga anak, jaga suami, kemas rumah, masak dan lain-lain, dapatlah  juga duit sampingan selain dari duit yang suami bagi setiap bulan kan. Bila ada duit sampingan sendiri ni, boleh la kita bantu ekonomi suami sedikit sebanyak, nak beli barang sendiri tak perlu minta dengan suami, nak belanja suami dan anak-anak makan sempena birthday ke apa, tak perlu berkira-kira duit cukup ke tak cukup atau tak perlu guna duit allowance yang suami bagi. Mesti rasa lebih bahagia dan seronok sebab boleh bayar pakai duit sendiri. 

Tuesday, 30 January 2018

Pengedar Shaklee Bandar Sri Damansara Amanie 0122570456


Hai assalamualaikum... Ada disini yang berada di Bandar Sri Damansara?

Okay Cik Am nak bagitau yang Cik Am merupakan pengedar shaklee yang aktif di Bandar Sri Damansara. Sekiranya anda berada di Bandar Sri Damansara ingin dapatkan produk shaklee, ingin mengetahui lebih lanjut berkenaan shaklee atau apa-apa saja mengenai Shaklee, boleh terus WhatsApp Cik Am okay.

Thursday, 25 January 2018

Tips Lembapkan Kulit Dan Atasi Kulit Kering


Pernah tak bila you masuk ke tempat yang ber"aircond", tempat sejuk, atau tidur dalam aircond kulit you akan rasa perit je, rasa kering sangat. Kulit pon nampak bersisik, bibir jadi kering menggelupas dan merekah? Haaa itu tandanya kulit you kering, kurang air dan kurang kelembapan.

Friday, 19 January 2018

Punca Dan Cara Atasi Masalah Jerawat Dengan Berkesan


Ada tak dalam kalangan reader Cik Am yang ada masalah kulit muka yang selalu sangat naik jerawat? Tak kiralah jerawat pasir ke, jerawat batu ke sering sangat naik kat muka tak kira masa, bersilih ganti. Pastu tinggal pulak parut yang hodoh lagi mencelakan kulit kita kan.

Thursday, 18 January 2018

12 Tips Atasi Keputihan Semasa Hamil Secara Semulajadi

Pengedar shaklee bandar sri damansara

Ada pelbagai cara yang boleh digunakan untuk mengatasi masalah keputihan semasa hamil sama ada secara semulajadi, atau menggunakan kaedah rawatan dari klinik atau hospital, termasuk juga mandian dari air herba yang terpilih.

5 Kesan Keputihan Kepada Ibu Hamil & Bayi


Keputihan boleh dikatakan perkara biasa semasa mengandung. Ini kerana semasa mengandung badan kita akan mengalami perubahan hormon yang menyebabkan badan kita akan mengalami perkara-perkara yang kita tak pernah alami sebelum mengandung.

Walau bagaimanapun, ibu-ibu harus kenalpasti dan tahu bezakan keputihan yang normal dan yang tidak normal. Ini kerana keputihan yang tidak normal boleh membahayakan ibu dan juga janin dalam kandungan.

Jenis Keputihan Semasa Hamil & Cara Mengatasinya


Semasa hamil, badan kita akan mengalami beberapa perubahan termasuklah keputihan. Ia berlaku kerana perubahan hormon semasa proses kehamilan.

Friday, 12 January 2018

7 Cara Atasi Sakit Pinggang Semasa Hamil

pengedar shaklee damansara

Sakit pinggang antara salah satu perkara biasa yang akan dialami oleh ibu hamil terutamanya apabila kehamilan masuk trimester kedua dan ketiga.

Ada beberapa punca yang menyebabkan sakit pinggang semasa hamil seperti
  1. Rahim (uterus semakin membesar) menyebabkan otot-otot belakang dan pelvis tidak dapat bergerak dengan sebaiknya seperti sebelum mengandung
  2. Bayi dalam kandungan yang semakin membesarkan menyebabkan mommies sukar untuk bergerak dan memusingkan pinggang 
  3. Hormon-hormon kehamilan seperti estrogen dan relaksin membuatkan tisu-tisu keras yang menyambungkan tulang-tulang (ligamen) menjadi lebih anjal.

Tuesday, 9 January 2018

6 Cara Mengatasi Masalah Sembelit Bagi Ibu Hamil

pengedar shaklee bandar sri damansara

Terdapat beberapa cara mengatasi masalah sembelit bagi ibu hamil memandangkan sembelit merupakan salah satu masalah yang biasa dihidapi oleh ibu hamil. 3 daripada 4 ibu hamil mengalami masalah sembelit terutamanya semasa di hujung kehamilan. Hari ini saya akan kongsikan cara mengatasi masalah sembelit bagi ibu hamil.

Sebelum saya kongsikan cara mengatasi masalah sembelut bagi ibu hamil, saya akan jelaskan dahulu bagaimana sembelit boleh terjadi semasa kehamilan. 

Friday, 17 November 2017

Friday, 3 November 2017

Cara Mudah Atasi Masalah Sakit Sendi Lutut

Pengedar shaklee bandar sri damansara

Masalah sakit sendi dan lutut masalah biasa bagi golongan warga emas disebabkan oleh faktor usia dan kurangnya kolagen dalam badan yang menyebabkan sendi sakit. Walaupun begitu, masih ada cara untuk atasi masalah sakit sendi lutut ini.

Baca kisah dari seorang anak yang berusaha untuk membantu menaiktaraf kesihatan orang tua beliau. Duit boleh dicari, tapi mak ayah tiada ganti. Seboleh-bolehnya kita berusaha bersungguh-sungguh untuk lihat mereka sihat, cergas, bebas bergerak, selesa beribadat dan sebagainya.

Thursday, 2 November 2017

TIROID - Jenis, Simptom, Kesan Dan Cara Atasinya

Pengedar shaklee bandar sri damansara

Tiroid adalah satu kelenjar endokrin yang mengeluarkan hormon tiroksin atau T4  dan triodotiromin atau T3. Tiroid terletak di pangkal leher dan di depan saluran pernafasan atau trakea  dan saluran makanan. Hormon tiroid berfungsi mengawal metabolisme badan.Penyakit tiroid boleh mempengaruhi hampir keseluruhan badan serta merbahaya pada kesihatan. Penyakit ini selalunya lebih kerap berlaku di kalangan wanita berbanding lelaki.

Wednesday, 1 November 2017

Tips Ibu Hamil Cergas Sepanjang Kehamilan

Pengedar shaklee bandar sri damansara

Ada banyak tips untuk ibu hamil kekal cergas sepanjang kehamilan. Tapi ibu hamil memang tak boleh lari dari rasa mual, pening kepala, muntah-muntah, rasa mengantuk sepanjang masa, kejang kaki, sakit pinggang, susah tidur, kurang selera makan, mood swing dan macam-macam lagi. Kadang-kadang benda-benda ni buat kita rasa lemau, kurang aktif dan bermalasan sepanjang hari. 


Pengedar shaklee bandar sri damansara

Wednesday, 25 October 2017

Cara Mudah Jana Pendapatan Dengan Blog

Pengedar shaklee bandar sri damansara

Harini Cik Am buat kelas untuk anak-anak didik Glorious Team fokus mengenai cara mudah jana pendapatan dengan blog. Blog salah satu medium online bagi mereka yang buat bisnes selain daripada facebook, instagram, youtube dan juga twitter. 

Setiap medium ada tekniknya yang tersendiri supaya kita dapat jadikan ia sebagai medium untuk dapatkan keuntungan. Bukan semata-mata syok sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...