Wednesday, 23 August 2017

Punca, Simptom Dan Kesan Anemia Kepada Ibu Hamil & Bayi

Wanita hamil biasanya akan mengalami masalah tekanan darah rendah atau anemia kerana perubahan hormon yang berlaku. Kebiasaannya ia boleh menurun pada trimester pertama sehingga ke trimester kedua.


Pengedar shaklee bandar sri damansara

Thursday, 17 August 2017

Cara Mudah Hilangkan Parut Stretch Mark Semasa Hamil

Semasa hamil, ibu-ibu akan mengalami banyak masalah kulit seperti 
  • Kulit kering, 
  • Jeragat, 
  • Jerawat di badan dan muka, 
  • Kulit berminyak, 
  • Kulit sensitif, 
  • Gatal-gatal, 
  • Linea nigra ataupun garisan hitam dibawah perut, dan juga 
  • Stretch mark atau kesan regangan di sekitar perut.
pengedar shaklee bandar sri damansara

Wednesday, 16 August 2017

Mudahnya Berat Turun 10kg Dalam Masa 10 Minggu Sahaja

Makin lama makin bertambah bilangan orang obesiti atau berat badan berlebihan. Menurut Utusan Malaysia, Malaysia menduduki carta pertama dalam ASEAN sebagai negara yang paling ramai menghidap obesiti. 


pengedar shaklee bandar sri damansara

Malah dalam kalangan kanak2 pon sama. Ibu bapa lebih suka berikan makanan segera kepada anak2 kerana ianya lebih mudah dan senang didapati. Ada pula sesetengah ibubapa yang menganggap anak yang tembam ni sebagai comel dan 'cukup makan' tapi sebenarnya gaya hidup dan pemakanan sedemikian akan mempengaruhi anak sampai besar.

Saturday, 12 August 2017

Bebas Ubat Titis & Spray Hidung Resdung Dalam Masa Seminggu

Anda ada tak rasa gatal hidung, gatal mata, kerap bersin, hidung tersumbat secara berterusan lebih dari sebulan? Kalau ada itu tanda2nya anda mempunyai resdung atau sinus dan lagi elok sekiranya anda terus berjumpa dengan doktor untuk mengesahkan sama ada itu adalah sinus atau tidak. 

Friday, 11 August 2017

Rahsia Luka Bersalin Sembuh Kurang Dari 2 Minggu

Salah satu perkara yang ibu2 akan survey semasa akhir2 kehamilan ialah set berpantang. Yang mana yang okay, sesuai untuk ibu dan anak, yang mana tak jejaskan penghasilan susu ibu, yang mana yang tak panaskan baby, dan paling penting yang mana yang akan berikan tenaga dan cepatkan luka bersalin kering dan sembuh dengan baik. 

Pengedar shaklee bandar sri damansara

Thursday, 10 August 2017

Cara Turunkan Rabun Dan Silau Mata Dengan Berkesan

Mata yang rabun dan silau memang akan buatkan kita tak boleh berpisah dengan cermin mata ataupun contact lens. Kalau tertinggal dua mata spareparts ni, alamatnya memang dunia ini sungguh berganda2 objeknya. Nak tegur orang pon risau karang salah orang. Paling biasa orang senyum kat kita dari jauh tapi kita buat derk je. Bukan sebab sombong, tapi sebab rabun weiii tak nampak. hahaha

Pengedar shaklee bandar sri damansara

Tuesday, 8 August 2017

Resepi Baby Mac & Cheese Dengan Salmon

Untuk baby yang umur 1 tahun dan ke atas yang boleh makan tanpa perlu diblend, mommy boleh try buat macaroni and cheese dengan salmon ni untuk baby untuk pelbagaikan menu makanan baby. Takdelah bagi makan bubur je hari2 kan, kesian baby bosan. 

pengedar shaklee bandar sri damansara

Friday, 4 August 2017

Cara Mudah Untuk Turunkan Tekanan Darah Tinggi

Tekanan darah tinggi atau hipertensi merupakan satu keadaan dimana bacaan tekanan darah melebihi 140/90 meningkat secara berterusan. Seseorang itu diklasifikasikan sebagai penghidap tekanan darah tinggi selepas ujian ulangan dilakukan beberapa kali. Manakala seseorang itu pula tidak diklasifikasikan sebagai hipertensi jika bacaan tekanan darah melebihi paras normal hanya sekali. 


Pengedar shaklee bandar sri damansara

Thursday, 3 August 2017

Cara Atasi Masalah Sakit Pinggang Dan Lenguh Badan

Awak semua pernah tak kalau buat kerja banyak sangat dalam 1 hari, atau berdiri lama sangat sebab memasak banyak sangat, ataupun bercuti ke tempat yang jauh dengan kereta, bas ataupun flight, lepas tu baru rasa sakit pinggang, badan rasa penat sangat, habis lenguh kejang kaki dan betis, rasa macam terus nak demam? 


Tuesday, 1 August 2017

Cara Turunkan Kadar Kencing Manis Dalam Masa 2 Minggu

Penyakit kencing manis adalah satu penyakit dimana paras gula dalam darah adalah tinggi. Keadaan ini dipanggil hyperglisemia, iaitu glukosa tinggi dalam darah terutamanya selepas pesakit mengambil makanan. 


Saturday, 29 July 2017

Erti Penyesalan Berpantang Dengan Vivix Shaklee

Gara-gara Vivivx Shaklee, Puan Aziyana memang sangat menyesal sepanjang tempoh berpantang ketika bersalinkan anak keduanya secara caesarean atau czer. Apa yang membuatkan beliau menyesal? Jom baca.  

Friday, 28 July 2017

Supplement Terbaik Untuk Warga Emas Yang Mudah Untuk Diamalkan

Apabila usia makin menganjak, makin banyak pula penyakit yang senang menjengah. Tambah2 pula kalau makan tak dijaga, kurang bersenam, tidur tak cukup, gaya hidup yang tak sihat, itu semua menyumbang kepada pelbagai penyakit seperti kencing manis, sakit sendi dan lutut, kolestrol tinggi, darah tinggi, stroke, dan macam-macam penyakit kronik yang lain lagi. 


Thursday, 27 July 2017

Cara Melegakan Sakit Sendi Lutut Dan Rawatan Yang Terbaik

Sakit sendi dan lutut sangat biasa kita dengar menyerang golongan warga emas. Kalau kita sendiri orang muda tetiba sakit lutut atau mana2 bahagian, mestilah kita nak cari ubat yang paling cepat berkesan untuk hilangkan rasa sakit tu bukan. Mana boleh tahan sakit lama-lama, nak buat kerja dan pergerakan pon terbatas. 


pengedar shaklee bandar sri damansara

Wednesday, 26 July 2017

Cara Mengatasi Masalah Perut Buncit Paling Berkesan

Perut buncit memang nampak sangat hodoh. Kadang ada orang yang badan kurus, tapi perut buncit. Ada pulak jenis manusia kalau nampak perut buncit je mesti tanya "ada isi ke?" "dah berapa bulan ni?" wah wahh kecikkk je nampak tak besar-besar dah kan. haahaha 


pengedar shaklee bandar sri damansara
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...