Sunday, 24 November 2013

Set Kurus Shaklee Untuk Badan Fit, Kurus dan Cantik

Secara asasnya Set Kurus Shaklee bertindak dengan tiga proses yang dipanggil 3B, iaitu Bakar, Buang dan Bina. Tapi, perlu diingatkan ya, untuk kurus, bukannya proses yang ambil masa sehari dua, jadi jangan pernah bermimpi ambil vitamin kurus hari ni, esok dah hilang 10kg, baru je telan pagi tadi, esok pagi dah langsing ya. No no no.. Tidak ada satu pun supplement kurus yang memberi kesan secepat itu selain dari dadah. Shaklee is always safe, work and green. So, barang semulajadi take time la sikit tapi yang penting, selamat dan berkesan kan. Itu yang utama. Jom tengok macam mana Shaklee membantu anda untuk kurus. 



BUANG

Langkah pertama adalah buang. Maksud buang disini ialah DETOX! Maksudnya membuang toksin dan kekotoran dalam usus kita. Toksin yang banyak dalam usus dan badan menyebabkan badan tidak dapat menyerap vitamin dengan sempurna. Apabila vitamin tidak dapat diserap secara sempurna, pengambilan vitamin tidak akan berkesan untuk apa-apa kegunaan sekalipun walaupun dah ambil bertahun-bertahun dan berbotol-botol. 

Antara pilihan untuk detoksifikasi ialah : 


  • Alfalfa Complex merangsang proses pencernaan agar menyingkirkan toksin yang terkumpul dalam badan 
  • Merangsang aliran hempedu 
  • Membuang unsur mineral bahaya dari tubuh 
  • Membantu melindungi dari radiasi 
  • Membantu mengawal bau badan 
  • Herb-Lax membantu mengempiskan perut 
Boleh pilih salah satu daripada tiga detok ini bergantung kepada budget. Paling popular Alfalfa sebab ibu menyusu pon boleh ambil sebagai milk booster. Ibu menyusu tidak boleh ambil Herb-Lax kerana takut menyebabkan anak cirit-birit. 

BAKAR 

Selain dari aktiviti metabolisma, Shaklee juga menyediakan produk untuk membakar lemak dna kalori dalam badan walaupun hanya duduk diam. Tapi kalau yang rajin bersenam dan bergerak aktif, lagi cepat proses pembakaran lemak berlaku. Pilihannya ialah : 

  • Omega Guard dengan fungsi minyak ikan ialah membantu pembakaran lemak yang termendap!
  • Melancarkan perjalanan darah ke otot ketika bersenam, maka lebih banyak pembakaran lemak akan berlaku 
  • Menghalang pembentukan lemak (tambah metabolisma untuk pembakaran lemak) 
  • Menghalang penghasilan hormon cortisole yang menggalakkan penyimpanan lemak 
  • Memperbaiki kadar penghasilan serotorin (kimia otak yang buat kita rasa kenyang) 
  • Lecithin merupakan pengemulsi lemak yang tidak dihasilkan oleh badan 
  • Mengemulsi lemak dan memastikan lemak kekal di dalam sistem pencernaan dan tidak memendapkan diri di dinding membran menjadi lemak kental 
  • Memecahkan molekul lemak kepada yang lebih kecil supaya senang bergerak ke sistem pencernaan 
  • Kurangnya lemak termendap, kuranglah lemak terkumpul
  • Sesuai diambil oleh ibu menyusu untuk mengelakkan bengkak susu
BINA 

Membina otot adalah penting dalam berdiet. Otot yang sihat membakar lemak dengan lebih baik dan menjadikan pengawalan berat badan lebih baik dan mengelakkan berat badan mudah turun naik. Oleh itu, pengambilan protein penting dalam proses penurunan berat badan. 

  • Cinch Shake Mix merupakan produk hebat untuk inchloss dan weight loss kerana ia kaya dengan leucine yang penting dalam pembinaan otot
  • Membakar lemak
  • Membuang inci yang tidak diperlukan 
  • Membina dan mengekalkan otot untuk elakkan kulit menggeleber 
  • Membina otot yang cantik dan menawan 
  • ESP adalah alternatif lain untuk Cinch Shake Mix 
  • Membekalkan protein soya yang istimewa 
Tips Gaya Hidup Yang Sihat 
  • Jangan skip mengambil sarapan dan makanan kerana ia membantu metabolisma aktif 
  • Kurangkan mengambil minuman manis, bergas dan juga ais terutama semasa sedang makan. Minum air suam membantu mempercepatkan proses pembakaran lemak
  • Kurangkan makan fast food yang tinggi kandungan lemak 
  • Selalu bersenam 
  • Selalu mengambik sayur-sayuran hijau dan juga buah-buahan segar. Buah adalah elok dimakan sebelum mengambil hidangan utama 
  • Kurangkan pengambilan yang berminyak 
  • Banyakkan minum air putih. (8 gelas sehari) 
  • Kurangkan minum kafein 
Risau budget tak cukup? Jangan risau, saya ada set cadangan mengikut budget anda. Full set, medium set and budget set. 

FULL SET 


SET PERTENGAHAN 


SET BUDGET



Bagi yang betul-betul ingin turunkan berat badan, nasihat saya, pilih produk yang selamat dan berkesan. Check dulu kandungan produk sebelum beli. Kesannya diri kita yang akan tanggung nanti. Baik untuk jangka masa panjang ataupun jangka masa pendek. Pengambilan makanan tambahan untuk cantik, untuk kurus dan untuk apa-apa tujuan sekalipun, ambil secara konsisten, istiqomah. Jangan ambil hari ni, esok skip, lusa ambil balik.

Saya merupakan pengedar Shaklee di Bandar Sri Damansara. Untuk belian secara online, klik DISINI.

Sekiranya anda sudah buat pembelian secara online, sila hubungi saya untuk dapatkan konsultansi mengenai jadual pengambilan vitamin dengan betul. Dengan setiap pembelian produk shaklee, anda akan mendapat consultation dan tips exclusive secara percuma. 

Untuk mendapatkan produk Shaklee, hubungi saya di talian berikut :

Your Trusted Healthy & Beauty Consultant

Shaklee ID : 1003214 
E-mail : vitaworldshop@gmail.com 
FB Page : Vita World Shop 
Call/SMS/Whatsapp/Telegram : 012-2570456
Instagram : @vitaworldshop1
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...